En bok säger mer än tusen ord!

 

Ja, det kan ju låta lite knasigt men vi menar att en bok är ett utmärkt sätt att närma sig ett nytt ämne eller använda som utgångspunkt och följeslagare i ett temaarbete. I takt med läsningen hinner den nya informationen långsamt sjunka in. Är det något vi hakar upp oss på eller som är svårt att förstå är det lätt att bläddra tillbaka. En bok kan ge perspektiv och distans åt de ämnen som är svåra att prata om. Att använda litteratur i undervisningen och i arbetet på förskolan är kort sagt fantastiskt.

 

Men vilken bok ska man välja till sitt tema eller till det nya området? Alla elever i klassen ligger inte heller på samma läsnivå, vilket gör det ännu svårare att hitta en titel som passar. Och hur ska man hinna hålla sig uppdaterad kring alla nyheter?

Det är precis det här vi kan hjälpa er med. Utifrån era önskemål och behov plockar vi ihop ett bokpaket med olika titlar där vi tar hänsyn till barnens och elevernas ålder, deras läsnivå och vilket ämne det handlar om. Oavsett om ni ska arbeta med rymden, djur och natur, mänskliga rättigheter eller kärlek har vi böckerna! Självklart utgår vi alltid från läroplanen och kursplanerna.

Passar det er kommer vi gärna på besök för att presentera böcker och diskutera bokpaket. Vill ni hellre ha kontakt via mejl eller telefon så går det lika bra. Använd kontaktformuläret som ni hittar under fliken Kontakt eller mejla oss direkt på:

Caroline Gezelius