KÄLLKRITIK – och slutspurt!

I dag är det källkritikens dag – eller… Jo då, oss kan ni lita på.

Källkritik är på många sätt ett sätt att tänka, att alltid ha en vaksam fråga på lut. För barn (och vuxna) kan skönlitteraturen vara en bra väg att träna tankarna och prata om innehåll. Våra hyllor är fyllda – dessutom är vi inne i slutspurten på bokrean med 3 böcker för 2 – så kom in!!!

Read More
Caroline Gezelius
Rearearea!

Den årliga BOKREAN är ett säkert och välkommet vårtecken. Nu är den i full gång här i butiken och ni är välkomna in för att botanisera. Vi lovar att ni kommer hitta finfina fynd!

Read More
Caroline Gezelius
En pulka försvinner - det ska vi fira!

Precis lagom till jul och vinter kommer den spännande historien om Marta och pulkatjuven. När Martas pulka försvinner utanför förskolan bestämmer hon sig för att lösa mysteriet. En fin bok om mod och vänskap. Kom och fira med debuterande författaren Annika Jeppsson som läser högt och bjuder på något gott. Hos oss på Bokbok, Östgötagatan 32, på söndag 2 december kl 13-15. Och varför inte passa på att fixa några av årets julklappar? Välkomna!

Read More
Caroline Gezelius
Gissa om vi håller med!

Ja, gissa om vi håller med Lotta Olsson i dag! (Det gör vi visserligen för det mesta.) Och gå till dig själv – vilka böcker har du de allra starkaste minnen av? Vi tippar att det är en du läste som barn. Så gå nu och köp en upplevelse för livet till en ung människa i din närhet. Genast!!!

Och här kan du läsa Lotta Olssons braiga krönika:

https://www.dn.se/kultur-noje/lotta-olsson-vilka-bocker-saljer-bast-och-vilka-lanar-vi-pa-bibliotek/

Read More
Caroline Gezelius
Far och flyg – FEST PÅ SÖNDAG!

På söndag 23 september, kl 12-14, är det dags för releasfest igen!

Det är Sara Berg och Karin Frimodig som släpper sin andra bok om Noomi i Hokus pokus-serien – Far och flyg.

Kom och träffa författarna Sara och Karin och illustratören Hanna Böhm. Ta ett glas saft och en hembakad bulle och inte minst – lyssna på musikern Sandra Eriksson som spelar kl 13! 

Read More
Caroline Gezelius
Höststart!

Hej igen! Välkommen tillbaka – till hösten och till alla härliga lässtunder. Efter en lång sommar har vi fyllt på i hyllorna med såväl nyheter som klassiker.  En nyhet som vi är riktigt glada att få stifta bekantskap med är Knotan, en filur fiffigt fångad av Per Bengtsson och tufft tecknad av Per Gustavsson. Knotan knappar och Knotan kastar passar utmärkt för små läsare. En annan efterlängtad nyhet är sista delen i Pax-serien – Draugen – som landar i butiken på onsdag. Ja, nu blir det inga fler äventyr efter del 10 men vad är det för fel på att läsa om favoriterna? 

Read More
Caroline Gezelius
SÖNDAG och Beethoven suger!

På söndag firar vi Beethoven suger! Ja, inte att kompositören verkligen suger, utan Bengt Nymans bok om tioåriga Kim. I sin dagbok berättar Kim bland annat om vänskap och hur det kan vara att komma ensam till en ny skola. KOM och FIRA med oss söndag 27 maj kl 15-17.30, ta ett glas cider och träffa författaren. Inte helt omöjligt att det blir till klassiska toner!

Read More
Caroline Gezelius
Bokrelease och JAZZ på gatan!

På söndag 6 maj, kl 12-15, bara måste ni komma förbi då Elsie Petrén har releasefest för sin senaste bok, Svanhalsens hemlighet. MEN Elsie är inte bara författare – hon är en jä-el på saxofon också. För att fira sin nya bok kommer hon till oss på Bokbok och spelar tillsammans med sitt band Violet Green och de är också grymma, det kan vi intyga. Så räkna med en svängig söndag på Östgötagatan! Välkomna!

Read More
Caroline Gezelius
Världsbokdagen i antågande

På måndag är det 23 april vilket betyder internationellt firande av Världsbokdagen. Stäm in i jublet och ge bort en bok! Har du svårt att välja? Kom in till oss, kika runt, botanisera, gör ett djupdyk i hyllorna och förlora dig bland titlarna. Vi finns i närheten om du behöver en hjälpande hand upp till ytan igen!

Read More
Caroline Gezelius
Dagen, droppen, dikten

Hörrni – det finns hopp! Vårdagjämning i går, snödroppar och pärlhyacinter i rabatten, i dag är det poesins dag och till helgen är det dags för sommartider. Känns inte det som att det måste firas på något sätt? Varför inte med en bok! Vi har en hel del nytt i hyllorna att inspireras av. Och så är det ju påsk, redan i nästa vecka faktiskt. Jo då, det går att proppa ner en bok i påskägget, det går. 

Read More
Caroline Gezelius
REA, REA, DAGS FÖR REA!

Nu drar årets bokrea i gång. Förutom högvis med reaböcker passar vi på att rensa ut en del och vi lovar riktigt bra priser. Passa på att fylla på hyllan, presentskåpet och bokpåsarna. Eller bara NJUT av att bära hem en HÖG BÖCKER. På tisdag kl 11 öppnar vi dörren – VÄLKOMNA!

Read More
Caroline Gezelius
Moppa eller meditera, hmm...?

I dag är det fredag och då brukar kvasten gå varm här i butiken. Men oavsett om en har städat eller inte så tycker vi att alla är värda en stor belöning nu när vi lyckats arbeta oss igenom ytterligare en oxvecka. KOM HIT och förgyll fredagsmyset med en läsupplevelse. Inspireras av hur Nisse och Nora far fram med dammsugaren. Eller varför inte varva ner med lite sagoyoga?!

Read More
Caroline Gezelius
REDAN PÅ LÖRDAG!!!

Ja, nu är det snabba puckar – på lördag 27 januari kl 13-15 är det BOKKALAS! Men vad gör man inte för att sätta lite guldkant på januari;) Kom, kom, kom och fira nya boken "Alvas mysterier: Den huvudlösa draken" tillsammans med författaren Per Bengtsson och illustratören Stina Lövkvist – kända från KP ju! Köp böcker till specialpris! Få din KP-deckargåta signerad! Vi bjuder på lördagsgodis och autografer! Välkomna!

Read More
Caroline Gezelius
Drakarnas dag!

Uppskatta en drake?! Ja, sedan 2004 är den 16 januari faktiskt Appriciate a Dragon Day. Och varför inte? Sjunk ner i fåtöljen, strunta i att det stormar där utanför och slå upp valfri bok om drakar, exempelvis den fantastiskt vackra ´Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem´.  

Read More
Caroline Gezelius
JULLOV!

Vi på Bokbok önskar alla GOD FORTSÄTTNING och ett GOTT NYTT ÅR! Nu har vi jullovsstängt och öppnar åter måndag 8 januari. Välkomna då!

Read More
Caroline Gezelius
Dansande norrsken

På lördag 25 november är det dags för releasefest igen! Det är Jenny Sjödin som släpper den fantastiskt vackra och stämningsfulla "Där norrskenet dansar".

Kom och fira med fika, bubbel, boksignering och mingel hos oss på Bokbok, Östgötagatan 32, kl 13-16. Och varför inte passa på att köpa dina bokklappar!

Varmt välkomna!

Read More
Caroline Gezelius