Kottekalas!

Redan dags för höstens första bokkalas! Vi firar releasen av den fina bilderboken En kottesaga, berättad av Therése Granwald och Lisa Wool-Rim Sjöblom. Ta med barnen, kom själv eller tillsammans med vänner och träffa Therése, få boken signerad och mingla i butiken. 13.30 har Therése sagostund med barnen och läser ur boken.

Read More
Caroline Gezelius
SOMMARLOV – SOMMARLÄS!!!

Syrenen blommar. Det städas i korridorer och klassrum och utanför dörren hör man sång och skrän från studentflaken som kör runt här i SoFo. Det är sommarlov i faggorna!!! Och vad passar absolut bäst att ge bort i sommarlovspresent än en bok? För vad kan man bättre ägna sig åt på sin lediga tid än att läsa? SÅ kom hit vetja och fyll på presenthögar, resväskor och det egna sommarbiblioteket. Kanske en liten Novellix-ask? Eller en bok på engelska, franska, spanska, tyska, italienska, japanska...  ja, till den som vill hålla B-språket levande:)

Read More
Caroline Gezelius
VÄRLDSBOKVECKAN

På söndag är det Världsbokdagen, ett initiativ av Unesco för att främja läsning bland barn och unga. I Sverige firas detta veckan lång och vi på Bokbok är med och firar förstås. Under lördagen får ni en bokpresent när ni köper en bok. Resten av Världsbokveckan säljer vi DAGENS BOK till ett bra extrapris. Kika in vetja! 

Read More
Caroline Gezelius
Mingla med Milena!

Elon, Plexus och de gömda hundarna heter Milena Bergquists nya bok och det firar vi hos oss på Bokbok onsdag 26 april kl 17. Kom, mingla, träffa Milena, mingla lite till, träffa Amanda Eriksson som gjort de fina illustrationerna, mingla ännu mer och framför allt – passa på och köp boken! Välkomna!

Read More
Caroline Gezelius
Wolf Erlbruch!

Grattis Wolf Erlbruch, årets Almapristagare! Mest känd för den svenska läsekretsen är kanske illustrationerna till Det var det fräckaste!, boken om den lilla mullvaden som träffas av en bajskorv i huvudet och nu knatar runt i jakt på den som klämde ur sig den.

Read More
Caroline Gezelius
DAGS FÖR KALAS!

Ni har väl inte missat att Pingvinpapporna är på gång igen? I senaste boken fixar Pyret frukost och det firar vi med releasefest hos oss på Bokbok på söndag 2 april kl 13-15.30. Kom – det blir bullar!!!

Read More
Caroline Gezelius
Releaseparty!

Nu drar det ihop sig till party! Elsie Petrén ger ut tredje delen om mysterierna i Skuggmyra – DÖDEN I SKUGGMYRA – den här gången på eget förlag. Releasefesten hålls på Galleri Erik Axl Sund, Folkungagatan 103, fredag 10 mars, kl 17-20. Boken har redan blivit uppmärksammad i olika sammanhang. Klicka här så kan du läsa vad Magda, 10 år säger om boken:

Read More
Caroline Gezelius
BOKREA!

På Onsdag 22 februari drar årets stora Bokrea igång. I år är det extra skojigt med ovanligt många superfina barnböcker till lika superfina priser. Välkommen att fynda hos oss på Bokbok!

Read More
Caroline Gezelius
Filmtajm!

Nu är det bara en vecka kvar till filmpremiären av Rum 213. Alltså gott om tid att hinna läsa boken innan en bänkar sig i biofåtöljen. Och det är det verkligen värt, Både Rum 213 och uppföljaren Sal 305 är ruskigt välskrivet av stjärnan i genren, Ingelin Angeborn. 

Read More
Caroline Gezelius
Nytt magasin för barn

Ni har väl inte missat att det finns ett helt nytt magasin för barn – Koko! Det är före detta chefredaktören för Darling, Marie Birde, som nu byter målgrupp till barn mellan 6 och 13 år. Nu har vi nummer 2 i butiken.

Read More
Caroline Gezelius
Ljusare tider

Välkommen tillbaka! Efter en skön julledighet med massor av läsning är Bokbok redo för våren. Just nu väntar vi på nya leveranser för att fylla på i hyllorna efter julhandeln.

Read More
Caroline Gezelius
Fixa Fakta

När svenska barn läser, läser de skönlitteratur. Inget fel med det tycker vi på Bokbok men i en debattartikel i DN nyligen...

Read More
Miri